Moodle avançat

[youtube height=”315″ width=”560″]https://www.youtube.com/watch?v=hcejXBZSP04[/youtube]
Descripció de l’activitat
Aquest és un curs pensat per aquells professors que tenen uns coneixements bàsics de Moodle i volen aprofundir en el coneixement del programa. L’enfocament és eminentment pràctic amb la intenció de treure el màxim partit d’aquest entorn virtual formatiu. Es treballaran aspectes relacionats amb  l’administració i el manteniment d’un entorn Moodle de centre que contingui un o més cursos.
Destinataris

Mestres i professors de qualsevol nivell educatiu o administradors de Moodle.

Requisits tècnics dels assistents

Per participar al curs cal tenir coneixements bàsics de Moodle.

Objectius
  • Aprendre a instal·lar i personalitzar el Moodle: adaptar el programa a les necessitats, crear un logotip amb el GIMP i dissenyar blocs HTML.
  • Utilitzar i distingir tipus de recursos i inserir activitats de diferents tipus (JClic, qüestionaris, lliçons, tasques, etc.).
  • Adquirir coneixements adequats per a l’administració de Moodle: donar d’alta usuaris de forma massiva, crear grups, controlar les qualificacions, escales, categories de tasques, etc.
  • Aprendre a fer tasques de manteniment: fer còpies de seguretat, instal·lar actualitzacions i resoldre problemes.
Continguts
  • Mòdul 1: Conceptes previs: Arquitectura de Moodle. Disseny d’un logotip. Tractament de la imatge amb GIMP.
  • Mòdul 2: Personalitzar Moodle: Motivació, configuració del tema xtec2, temes per mòbils. Blocs addicionals, drets de pàgina, inclusió d’elements externs.
  • Mòdul 3: Els recursos: Definició. Tipus. JClic com a recurs.
  • Mòdul 4: Activitats: Definició. Tipus. Diferents formats. Configuració de cada tipus d’activitat. Integració de Hot Potatoes.
  • Mòdul 5: Administració de Moodle: Alta massiva d’usuaris. Alta als cursos. Creació de grups. Còpies de seguretat. Importació i exportació de cursos.
Metodologia

La metodologia de treball és no presencial de manera que les tasques del curs es faran “en línia”, és a dir, amb connexió a Internet i a través de l’ aula virtual (Moodle) d’Espiral.

Tot i que s’anirà seguint una planificació temporal, les persones participants poden anar explorant el funcionament de l’aula i els racons del curs al seu propi ritme dins cada mòdul de treball.

En aquest curs les persones que hi participen són protagonistes, són qui ha de planificar l’aprenentatge i construir el coneixement. Per fer-ho compten amb l’ajut del formador, dels materials i de la resta de recursos de l’aula.
És fonamental entendre que el nombre d’hores a dedicar pot ser molt variable, ja que depèn dels coneixements previs de l’alumne, el seu sistema de treball o bé el seu entorn operatiu.

Requisits de certificació

Per obtenir la certificació oficial del curs cal:

  • Superar l’avaluació de les diferents activitats plantejades durant el curs: hauran de ser valorades positivament almenys el 80% de les tasques.
  • Entregar les activitats proposades dins el termini preestablert pels formadors.
Dates de realització

de l’1 al 17 de juliol del 2015

Durada

30 hores

Formador

Josep Ramon PlanasJosep Ramon Planas @jplanasga

Professor de secundària i coordinador TIC al Col·legi Sant Josep Obrer de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona). Membre de la Junta Executiva de l’Associació Espiral, Educació i Tecnologia.

 

 

Inscripció