Eines TAC per a la inclusió del tot l’alumnat

[youtube height=”315″ width=”560″]https://www.youtube.com/watch?v=E7-wH2W8vgk[/youtube]
Descripció de l’activitat
En aquest curs coneixerem les pautes del disseny universal per l’aprenentatge que ens aporten un conjunt de recomanacions per dissenyar materials, activitats i metodologies més inclusives per atendre tota la diversitat de l’aula.
Lligades a aquestes pautes descobrirem eines TAC d’ús general que faciliten l’accessibilitat als continguts, possibiliten l’actuació dels alumnes en diversos formats, fomenten la cooperació entre iguals, i ajuden en la planificació i en l’autoavalaució.
Destinataris

Docents de qualsevol especialitat de primària i secundària. Les eines que es presentaran són generals i per tant adaptables a diversos nivells i matèries.

Requisits tècnics dels assistents

Els participants han de ser usuaris digitals de nivell mitjà, capaços de navegar per internet,  registrar-se a un servei web i utilitzar el correu eletrònic.

Objectius
  • Reflexionar sobre la inclusió educativa i com les TAC ens poden ajudar a assolir aquest repte.
  • Conèixer les pautes de disseny universal per l’aprenentatge per tal de poder crear materials, activitats i metodologies més obertes i flexibles que creïn oportunitats d’èxit per tot l’alumnat.
  • Presentar eines, recursos i estratègies TAC d’aplicació específica que donin resposta a la diversitat de l’alumnat.
Continguts
  • Mòdul 1. Introducció
  • Mòdul 2. Principi 1: Proporcionar múltiples maneres de representació
  • Mòdul 3. Principi 2: Proporcionar múltiples maneres per l’acció i l’expressió
  • Mòdul 4. Principi 3: Fomentar el compromís de diverses maneres
Metodologia
La metodologia de treball és no presencial de manera que les tasques del curs es faran “en línia”, és a dir, amb connexió a Internet i a través de l’ aula virtual (Moodle) d’Espiral.
En aquest curs les persones que hi participen són protagonistes actius del seu procés d’aprenentatge: són qui ha de construir nous materials, provar les eines proposades i participar en els fòrums de discussió.
Les activitats són obertes i es poden resoldre amb diverses eines en funció de les necessitats i preferències dels participants
Requisits de certificació

Per obtenir la certificació oficial del curs cal:

  • Superar l’avaluació de les diferents activitats plantejades durant el curs: hauran de ser valorades positivament almenys el 80% de les tasques.
  • Entregar les activitats proposades dins el termini preestablert pel formador.
  • Participar als fòrums i espais de treball en grup de l’aula virtual.
  • Presentar i aprovar el projecte final de curs.
Dates de realització

de l’1 al 17 de juliol del 2015

Durada

30 hores

 

Formadora

Maria MaciàMaria Macià @mariaistwitting

Docent de secundària en l’especialitat d’orientació educativa. Actualment, tècnic docent a l’ Àrea TAC del Departament d’Ensenyament de Catalunya. Màster en Educació i TIC de la UOC. Formadora de formadors en inclusió digital (Generalitat de Catalunya). Membre de la Junta ampliada de l’Associació Espiral, educació i tecnologia i coordinadora de l’equip d’Inclusió digital.

 

 

Inscripció